Letizia waarschuwt voor achterblijven zorg kankerpatiënten

Vorsten

04-02-2021 14:07:33

Kankerpatiënten moeten in tijden van corona niet worden vergeten. Daarvoor waarschuwde koningin Letizia van Spanje donderdag tijdens een bijeenkomst van de Spaanse Vereniging tegen Kanker (AECC).

Momenteel liggen de ziekenhuizen vol met coronapatiënten en is de zorg voor mensen met kanker afgeschaald. Zo worden controles, behandelingen en diagnoses uitgesteld. Een zorgelijke zaak, zegt Letizia donderdag op Wereldkankerdag.

“Kankerpatiënten zijn kwetsbaar en nog veel meer in een pandemie”, aldus de koningin, erevoorzitter van de AECC. Zelfs vorig jaar, toen de coronacrisis nog niet was begonnen, zag ze al dat het de verkeerde kant op ging. “De uitdaging is nu nog groter. En de noodzaak om te reageren is urgenter dan ooit.”

Voor de bijeenkomst was Letitiza samen met minister van Volksgezondheid Carolina Darias naar het hoofdkantoor van AECC in Madrid gekomen. Een groot deel van de toehoorders belde via internet in.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.