Koningin Letizia zet zich in voor Spaanse taal

Vorsten

18-02-2015 15:06:00

MADRID – Koningin Letizia heeft woensdag in Madrid een bijeenkomst bijgewoond die in het teken stond van de tiende verjaardag van BBVA Fundéu. Op de website van het Spaanse koningshuis staan foto’s van de bijeenkomst.

Fundéu BBVA is een organisatie die journalisten en mediabedrijven stimuleert om de Spaanse taal op de juiste manier te gebruiken. De viering begon met een audiovisuele presentatie over het tienjarig bestaan van BBVA Fundéu en het werk dat ze doen. Hierna hield Letizia een toespraak. Daarin benadrukte Letizia het belang van de stichting. “Het heeft journalisten en liefhebbers van de Spaanse taal bij elkaar gebracht en verenigd.”

Via BBVA Fundéu werken journalisten iedere dag samen met taalkundigen en vertalers. Met elkaar vinden ze antwoorden op taalkundige vragen. Fundéu beantwoordt de vragen via social media, ook is er een onlinediscussieforum op de website. Daarnaast organiseert de stichting conferenties, seminars, workshops en cursussen.

Voorafgaand aan de officiële viering, en aan de toespraak van Letizia, woonde de koningin nog een meeting bij met de raad van advies van de organisatie. Deze raad bestaat ook uit journalisten, redacteuren, taalkundigen en deskundigen.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.