Mallorca blij met koninklijk verjaardagsfeest

Vorsten

29-07-2016 12:30:00

pilar

De Spaanse koninklijke familie wordt dit weekeinde verwacht op vakantie-eiland Mallorca voor de viering van de tachtigste verjaardag zaterdag van Infanta Pilar, de zus van koning-emeritus Juan Carlos. Pilar is al een paar dagen op het eiland, waar ook koningin Sofia al aan haar zomervakantie is begonnen in paleis Marivent.

Het feest, waarvoor de hele familie met uitzondering van prinses Cristina en haar man Iñaki is uitgenodigd, valt samen met het begin van de zeilwedstrijden om de Koningscup. Koning Felipe is al jaren vaste deelnemer, al is het tegenwoordig maar aan één of twee races en niet meer de hele week. Dit jaar wordt ook Pierre Casiraghi, de zoon van prinses Caroline van Hannover en Monaco, verwacht onder de deelnemers.

Dat de Infanta, die een eigen huis heeft op Mallorca, haar verjaardag op het eiland viert, zorgde voor grote opluchting op het Toerismebureau. Het zag er namelijk naar uit dat het nieuwe koningspaar vanwege de lopende regeringsformatie dit jaar een bezoek aan Mallorca wel eens zou kunnen overslaan, met alle negatieve gevolgen voor de aantrekkingskracht van het eiland van dien. De koninklijke vakanties vormen een onmisbare schakel in de promotie van Mallorca.

Meer Spanje