Mallorca hoopt op terugkeer koninklijke familie

Vorsten

12-07-2020 15:18:38

Mallorca wacht op het verlossende bericht dat de koninklijke familie ondanks de coronacrisis ook dit jaar vasthoudt aan de traditie dat een deel van de zomervakantie wordt doorgebracht in paleis Marivent bij Palma. De komst van koning Felipe, koningin Letizia en hun dochters Leonor en Sofia alsmede koningin-moeder Sofia zou een belangrijk signaal zijn aan toeristen uit binnen- en buitenland dat de Balearen-eilanden een veilige vakantiebestemming zijn.

Het Spaanse hof heeft nog niet bevestigd dat de koninklijke familie begin augustus naar Mallorca komt, al wordt er in de Spaanse media wel op geanticipeerd. De rondreis die Felipe en Letizia sinds het opheffen van de reisbeperkingen vanwege de coronacrisis langs verschillende autonome regio’s maken, loopt door tot eind deze maand. Daarna is er gelegenheid om naar Palma te komen, waar het koningspaar overigens tijdens de toer ook al even is geweest.

Felipe neemt elk jaar deel aan de Copa del Rey, de zeilwedstrijden die sinds 1982 in de baai van Palma worden gehouden om de zogenoemde Koningsbeker. Dit jaar echter is de zeilstrijd afgeblazen, zoals veel andere grote evenementen. De koning houdt op het eiland ook altijd een receptie voor lokale autoriteiten en instellingen, maar ook dat zal niet door kunnen gaan.

Media hopen dat op aangepaste wijze de jaarlijkse fotosessie met het koninklijk gezin gehandhaafd blijft, maar dan moet Felipe wel eerst besluiten vakantie te gaan vieren op Mallorca.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord