‘Oma’ koningin Sofia geniet op Mallorca

Vorsten

02-08-2015 13:04:00

PALMA – Koningin Sofia is er eindelijk in geslaagd al haar acht kleinkinderen onder één dak te krijgen. Een prestatie van formaat gezien de scheurlijnen in de Spaanse koninklijke familie. Erg lang zal het gezamenlijke verblijf van de acht in paleis Marivent in Palma ook niet duren, menen de Spaanse media die zondag spreken van het ‘grote geluk van Sofia’.

In vroegere jaren was het gebruikelijk dat de koninklijke familie een deel van de zomervakantie doorbracht op Mallorca. Koning Juan Carlos en (toen nog) prins Felipe namen deel aan de zeilwedstrijden om de Koningsbeker, en koningin Sofia bekommerde zich om haar kleinkinderen en verdere familie. Het schandaal waarin haar schoonzoon Iñaki en dochter Cristina verzeild raakten, maakte aan dat gebruik echter een einde.

De van fraude en verduistering verdachte Iñaki is niet langer welkom en Cristina wordt in elk geval door haar broer, de inmiddels koning geworden Felipe, en schoonzus koningin Letizia op armlengte afstand gehouden. Dat maakt het plannen van een gezamenlijke vakantie een stuk moeilijker. De ban strekt zich weliswaar niet uit tot de vier kinderen van Iñaki en Cristina, maar die moeten dan zonder hun ouders naar Mallorca komen.

Dit weekeinde echter is het ‘oma’ Sofia gelukt de vier van Cristina, de twee van Elena en twee van Felipe bij elkaar te hebben. “De koningin zal zondag haar grootste glimlach tonen”, aldus de Diario de Sevilla. Er is eigenlijk maar één mysterie: niemand heeft koningin Letizia nog gezien, die zich volgens het paleis elk moment bij haar dochters en man op het vakantie-eiland kan voegen.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.