Felipe nu ook op postzegels

Vorsten

2015-01-20 20:55:00

MADRID – Zeven maanden na zijn aantreden als koning van Spanje heeft Felipe VI nu ook zijn eigen postzegels. De Spaanse Posterijen hebben vijf waarden in omloop gebracht met de beeltenis van de nieuwe koning. De zegels met de nieuwe Spaanse koning komen in de plaats van de zegels met koning Juan Carlos.

De postzegels kennen twee nieuwigheden. Ze zijn zelfklevende zegels en ze bevatten ‘augmented reality’. Wie er met zijn smartphone op inzoomt, krijgt een filmpje te zien op de afbeelding van Felipe.

Van de postzegels met de beeltenis van Juan Carlos werden tijdens zijn regeringstijd (1975-2014) meer dan 150 verschillende uitgegeven, waarbij met name tariefsverhogingen voor een nieuwe uitgave zorgden. Ook is het portret van de koning door de jaren heen aangepast aan zijn veranderde uiterlijk.

Eerder hadden ook de nieuwe koningen van Nederland en België al hun nieuwe zegels gekregen. De Nederlandse postzegels zijn net aangepast. De ‘nep- of fantasiekroon’ die erop was afgebeeld is nu vervangen door de enige echte, wettelijk vastgelegde, Nederlandse koningskroon.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig