Prinses Sofia begint ook aan nieuw schooljaar

Vorsten

11-09-2020 15:54:27

Koningin Letizia heeft vrijdag haar dochters de prinsessen Leonor en Sofia naar school gebracht. Voor Leonor (14) was woensdag het nieuwe schooljaar al begonnen, maar voor jongste dochter Sofia (13) was het voor het eerst in bijna een half jaar dat ze weer naar het college Santa Maria de los Rosales mocht.

Het Spaanse ministerie van onderwijs heeft strenge regels afgekondigd om het mogelijk te maken dat de jeugd weer naar school kan. Dat slechts één ouder de kinderen mag brengen is één zo’n maatregel. Afgelopen woensdag was het koning Felipe die zijn oudste dochter afleverde bij de school en vrijdag was het dus de beurt aan moeder Letizia voor beide dochters.

Beide prinsessen droegen volgens voorschrift mondkapjes en bij aankomst werd hun temperatuur gemeten. Die regel geldt overigens ook voor de leerkrachten en het moet op zo’n manier gebeuren dat er geen drukte ontstaat rond het controlepunt. Het ministerie eist ook dat de klaslokalen goed worden geventileerd en dat waar mogelijk de ramen altijd openblijven. De leerlingen moeten minstens vijf keer per dag hun handen grondig wassen.

Leonor en Sofía gaan sinds 2013 naar het college Santa María de los Rosales. Dat is een exclusieve katholieke privéschool, waar het schoolgeld 7000 euro per leerling bedraagt. De school zegt “de volledige ontwikkeling van de persoonlijkheid van de leerlingen” te garanderen.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.