School begint weer in Spanje en Monaco

Vorsten

09-09-2020 14:42:09

Zowel in Spanje als in Monaco was het woensdag de eerste schooldag voor prins en prinsessen. In Madrid ging prinses Leonor, voorzien van een mondkapje, voor het eerst sinds de corona-uitbraak in maart en de sluiting van de scholen weer naar het college Santa María de los Rosales.

Bij aankomst werd haar temperatuur gemeten om te bepalen of ze geen koorts heeft, hetgeen een indicatie zou kunnen zijn van besmetting met het virus. Later deze week mag ook haar zus Sofia (13) weer naar school. Zij begint aan haar tweede jaar, Leonor (14) zit in de vierde klas.

Voor leerlingen boven de negen jaar zijn in Spanje sociale bubbels gecreëerd: een beperkte groep van medescholieren met wie ze contact mogen hebben, en de school moet zoveel mogelijk verhinderen dat leerlingen van verschillende klassen met elkaar in aanraking komen.

In Monaco ging de vijfjarige tweeling prins Jacques en prinses Gabriella weer naar de openbare school Stella in de Condamine-wijk van het vorstendom. Het hof deelde daar ook een foto van.

Meer Monaco