Schoolleven wordt voor Spaanse prinsessen heel anders

Vorsten

29-08-2020 14:14:10

De Spaanse koningskinderen Leonor en Sofía mogen volgende maand voor het eerst sinds maart weer naar school. Maar het schoolleven zal vanwege de strenge coronamaatregelen niet hetzelfde zijn als voorheen. Zo maakte minister Isabel Celaá van Onderwijs afgelopen week bekend dat alle leerlingen die ouder zijn dan zes jaar op school een mondkapje moeten dragen, ongeacht of fysieke afstand kan worden bewaard of niet.

Bij aankomst op school moet van elke leerling de temperatuur worden gemeten. Dat geldt overigens ook voor de leerkrachten en het moet op zo’n manier gebeuren dat er geen drukte ontstaat rond het controlepunt. De minister wil ook dat de klaslokalen goed worden geventileerd en dat waar mogelijk de ramen altijd openblijven. De leerlingen moeten minstens vijf keer per dag hun handen grondig wassen.

Voor leerlingen boven de negen jaar worden zogenoemde sociale bubbels gecreëerd: een beperkte groep van medescholieren met wie ze contact hebben, en de school moet zoveel mogelijk verhinderen dat leerlingen van verschillende klassen met elkaar in aanraking komen.

Prinses Leonor (14) en haar zus Infanta Sofía (13), de dochters van koning Felipe en koningin Letizia, gaan sinds 2013 naar het college Santa María de los Rosales. Dat is een exclusieve katholieke privéschool, waar het schoolgeld 7000 euro per leerling kost. De school zegt “de volledige ontwikkeling van de persoonlijkheid van de studenten” te garanderen. Het schooljaar begint op 17 september.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.