Snel beslissing in fraudezaak Spaanse prinses

Vorsten

2013-12-09 18:48:00

MADRID – De rechter beslist nog deze maand of anders begin januari of de jongste dochter van de Spaanse koning, infanta Cristina, ook verdachte is een grote fraudezaak waarbij haar man betrokken is. Dat meldt persbureau DPA.

De 48-jarige Cristina zou de eerste Spaanse royal zijn die zich voor de rechter moet verantwoorden voor een misdrijf. Iñaki Urdangarin, de man van de Spaanse prinses, zou op grote schaal overheidsgeld achterover hebben gedrukt. Overigens is hij nog niet voor de fraudezaak veroordeeld.

Uit documenten zou blijken dat Cristina wist van de fraude. De prinses heeft tot nu toe kunnen voorkomen dat ze in de beklaagdenbank terecht komt, maar rechter Jose Castro heeft haar handel en wandel laten onderzoeken en geeft benadeelden nu de kans om de prinses aan te klagen. Als dat gebeurt, wordt de kans groter dat er een formele aanklacht tegen haar komt.

De openbaar aanklager had eerder laten weten dat er geen reden bestaat om Cristina formeel als verdachte in de kwestie aan te klagen, maar de rechter neemt daar uiteindelijk een beslissing over.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek