Sofia doet ontspannen boodschappen op Mallorca

Vorsten

2020-08-06 17:04:40

Koningin Sofia van Spanje verstopt zich niet langer in paleis Marivent op Mallorca. De echtgenote van koning-emeritus Juan Carlos werd door fotografen gespot toen ze met haar zus prinses Irene wat boodschappen ging doen.

Het was de eerste keer dat ze zich liet zien sinds haar man begin deze week zijn koffers pakte en naar het buitenland vertrok. Sofia droeg een mondmasker en zwaaide ontspannen naar de pers, maar sprak niet.

De 81-jarige Sofia verblijft al enige tijd in het vakantiepaleis op Mallorca. De komst van haar zoon koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia wordt dit weekeinde verwacht.

Voor Sofia zal er naar verwachting weinig veranderen nu Juan Carlos besloten heeft om Spanje te verlaten. Ze blijft wonen in het Zarzuela-paleis in Madrid en zet ook haar publieke activiteiten voort. Sofia is dan ook op geen enkele wijze betrokken bij de financiële praktijken en malversaties van haar wettige echtgenoot.


Meer Spanje

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.