Sofía op laatste moment mee naar Lissabon

Vorsten

2014-02-12 21:11:00

LISSABON – Koning Juan Carlos van Spanje heeft zijn eerste buitenlandse reis gemaakt sinds hij vorig jaar tweemaal kort achtereen een heupoperatie onderging. De koning ging niet alleen. Op het allerlaatste moment voegde ook koningin Sofïa zich bij hem. Die had snel in het Zarzuela-paleis haar spullen moeten pakken om mee te gaan naar buurland Portugal, zo meldde de Spaanse krant ABC.

Het was voor het eerst sinds 2011 dat het Spaanse koningspaar samen naar het buitenland ging. Dat Sofía in het vliegtuig zou stappen was van tevoren niet bekendgemaakt. De koningin had zich ook niet bedacht. In het oorspronkelijke programma voor de bijeenkomst van staatshoofden van Portugal, Spanje en Italië waar de koning voor was uitgenodigd, kwamen de echtgenotes ook niet voor.

Pas toen bekend werd dat de Italiaanse president Giorgio Napolitano zijn vrouw Clio zou meenemen, kwam de Portugese presidentsvrouw Maria Alves da Silva in actie en nodigde ze koningin Sofía uit om mee te komen. De drie echtparen verzamelden zich voor het diner in Cascais, waar 3 borden waren bijgezet voor de onverwachte vrouwelijke gasten.

Koning en presidenten kwamen woensdag zonder hun echtgenotes bijeen voor de eigenlijke topconferentie van Cotec Europa, waar gesproken werd over herindustrialisatie.


Meer Spanje