Spaans blad wekt woede met huwelijksverhaal Leonor

Vorsten

2020-10-31 13:34:11

Het Spaanse roddelblad Lecturas heeft deze week een storm van kritiek uitgelokt met een reportage over prinses Leonor. De oudste dochter van koning Felipe en beoogde troonopvolgster is zaterdag vijftien jaar geworden en dat was aanleiding extra aandacht aan haar te besteden.

Lecturas dacht een goed idee voor een verhaal te hebben door te schrijven over de onmogelijkheid van een toekomstige relatie tussen Leonor en de even oude prins Christian van Denemarken. “Ze hebben dezelfde positie en dezelfde toekomst voor zich, maar ze kunnen nooit met elkaar trouwen”, meldde het blad met veel gevoel voor drama over “het obstakel dat een huwelijk tussen beide verhindert.”

Een huwelijk zou immers betekenen dat één van de twee de troon zou moeten opgeven. De suggestie werd gewekt dat Leonor daar nu al slapeloze nachten van zou kunnen hebben. Die invalshoek schoot links en rechts in het verkeerde keelgat, meldde El Confidencial. Op sociale media werd Lecturas de maat genomen. “We leven niet meer in de middeleeuwen. Leonor kan trouwen met wie ze wil”, aldus een veel aangehaalde tweet.

Anderen spraken er schande van dat bij een vijftienjarige nu al werd gespeculeerd over een toekomstig huwelijk. “Ze denken nu al aan met wie Leonor zou moeten trouwen, schandalig!”, was een andere reactie.


Meer Spanje