Spaans koninghuis bejubelt tenniszege Rafael Nadal

Vorsten

11-10-2020 18:53:27

De Spaanse koning Felipe en Spanje hebben zondag van tennisser Rafael Nadal een leuk presentje gekregen voor de nationale feestdag op 12 oktober. Nadal won in Parijs het Open Franse tenniskampioenschap van Roland Garros. In de finale versloeg hij de nummer één op de wereldranglijst, de Serviër Novak Djokovic in drie sets: 6-0, 6-2, 7-5.

“13 uit dertien. Altijd Rafa, Spanje met jou naar het hoogste niveau”, twitterde de Casa Real meteen na afloop van de finale. Het bericht kreeg direct duizenden ‘hartjes’. Het Spaanse koningshuis had voor de finale al op sociale media zijn steun uitgesproken voor Nadal. “Kom op Rafa. We zijn allemaal met jou. Dit toernooi is van jou. Niemand zal je verslaan”, liet koning Felipe weten.

Nadal (34) heeft een goede band met de koninklijke familie die ook regelmatig komt kijken. Koning Juan Carlos en koningin Sofia waren in 2019 ook op de bruiloft van Nadal. Het was voor de tennisser uit Mallorca zijn dertiende Franse titel en vierde op rij. De winst betekende ook zijn twintigste zege in een Grand Slam-toernooi, waarmee hij het record van de Zwitser Roger Federer evenaarde.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.