Spaans koningspaar bezoekt distributiecentrum Madrid

Vorsten

2020-05-21 12:54:51

Het Spaanse koningspaar was donderdag al vroeg uit de veren om een werkbezoek te brengen aan Mercamadrid, het centrale distributiecentrum voor verse voedselproducten van Madrid. Van daaruit worden de winkels en kraampjes in de Spaanse hoofdstad en de verre omgeving bediend.

Koning Felipe en koningin Letizia begonnen hun visite bij de visafdeling, waar ze een kijkje namen bij het laden en lossen van de vis. Daarna waren de groente- en fruitafdelingen aan de beurt. Ook daar kregen ze tekst en uitleg over de werkzaamheden en de uitdagingen waar de handelaren en distributeurs voor staan tijdens de coronacrisis.

Een deel van de in- en verkoop gebeurt nu bijvoorbeeld telefonisch, en er wordt ook meer thuis bezorgd dan voorheen. Maar ook zijn er meer voorzorgsmaatregelen genomen en kunnen handelaren gebruikmaken van uitstel van de betaling van huur en dergelijke om de economische terugslag van de lockdown op te vangen.

Dat Mercamadrid ondanks dat Spanje in lockdown was toch heeft gefunctioneerd, zodat supermarkten en winkels bevoorraad konden worden, verdiende in de ogen van het koningspaar extra aandacht en waardering. Koning Felipe had eind maart al eens een videogesprek gehad met de belangrijkste managers van Mercamadrid.

Mercamadrid bedient een gebied in en rond Madrid dat wel 500 vierkante kilometer beslaat en levert aan 12 miljoen Spanjaarden verse producten. Het was aangemerkt als een essentiële dienst die ook tijdens de lockdown moest doorgaan. In feite is de omzet in die tijd verhoogd, zo liet het Spaanse hof donderdag weten in een persbericht over het koninklijk bezoek.


Meer Spanje

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt