Spaans koningspaar herdenkt slachtoffers coronapandemie

Vorsten

2020-07-06 14:38:51

Koning Felipe en koningin Letizia wonen maandagavond in de kathedraal La Almudena tegenover het Koninklijk Paleis in Madrid de door de Spaanse bisschoppenconferentie georganiseerde uitvaartdienst bij voor alle slachtoffers van de coronapandemie.

Het koningspaar doet dat op persoonlijke titel om de grondwettelijke scheiding tussen kerk en staat niet te schenden. De verwachting is dat de prinsessen Leonor en Sofia ook bij de mis aanwezig zullen zijn.

De mis wordt geleid door de aartsbisschop van Madrid, kardinaal Carlos Osoro, die geassisteerd zal worden door verschillende andere bisschoppen. Onder hen ook kardinaal Juan José Omella van Barcelona, meldt de krant ABC. Tot woede van veel Spanjaarden heeft de nationale televisie besloten de mis niet uit te zenden, waarbij werd verwezen naar de scheiding tussen kerk en staat.

Tijdens de mis worden de ruim 28.000 doden herdacht die de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis zijn overleden. Over tien dagen wordt datzelfde nog eens gedaan tijdens een nationale rouwplechtigheid op de Patio de La Armería, het plein voor het Koninklijk Paleis. Die bijeenkomst is georganiseerd door premier Pedro Sánchez en daarbij zal ook het koningspaar aanwezig zijn.


Meer Spanje

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt