Spaans koningspaar neemt dochters mee naar vergadering

Vorsten

11-12-2020 21:08:29

De Spaanse koningsdochters Leonor en Sofía zijn vrijdag voor het eerst in bijna twee maanden weer even in de openbaarheid getreden. Beide prinsessen vergezelden hun ouders koning Felipe en koningin Letizia bij een bijeenkomst van de raad van bestuur van de stichting ‘Prinses van Girona’.

Deze instelling richt zich met haar werkzaamheden op jongeren en deelt elk jaar ook prijzen uit. Die zijn voor het eerst uitgereikt door prinses Leonor (15). De oudste dochter van het koningspaar draagt als Catalaanse titel ‘prinses van Girona’, al wordt dat door de nationalistische en naar zelfstandigheid strevende partijen in Catalonië niet erkend. Bij de prijsuitreiking vorig jaar in Barcelona werd dan ook gedemonstreerd tegen de aanwezigheid van Leonor en haar familie.

Dit jaar is er vanwege de coronacrisis geen prijsuitreiking geweest. Besloten is de plechtigheid te verschuiven naar 2021. De bestuursbijeenkomst vond vrijdag plaats in het El Pardo-paleis bij Madrid. Daar maakten de prinsessen voor het eerst sinds 16 oktober hun opwachting. Toen waren ze samen voor de uitreiking van de Prinses van Asturië-prijzen, vernoemd naar de algemene titel van troonopvolgster Leonor.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord