Spaans koningspaar wacht beurt af voor vaccinatie

Vorsten

26-01-2021 15:11:45

Van de Spaanse koninklijke familie is nog niemand gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat heeft het Zarzuela-paleis dinsdag laten weten aan Spaanse media, zo meldt El Confidencial. Die vroegen ernaar omdat recent is gebleken dat politici en hogere militairen hun beurt niet hebben afgewacht en zich al hebben laten vaccineren.

Het paleis liet weten dat koning Felipe en koningin Letizia en Felipes moeder koningin Sofia (82) rustig wachten tot de doelgroep waartoe ze behoren in aanmerking komt voor vaccinatie. Voor Sofia kan dat al spoedig zijn want de tachtigplussers zijn het eerst aan de beurt wanneer de inenting van bewoners van rust-en verzorgingshuizen is afgerond.

In discussieprogramma’s op televisie is wel geopperd de koning en ook premier Pedro Sánchez eerder te vaccineren zodat ze bij het uitoefenen van hun werkzaamheden geen risico lopen, maar zowel het paleis als het kantoor van de premier heeft die suggestie afgewezen.

Over de in Abu Dhabi verblijvende koning Juan Carlos (83) is niets gezegd. Het is aannemelijk dat hij zijn vaccinatie al heeft gekregen omdat in de Verenigde Arabische Emiraten een intensieve vaccinatiecampagne aan de gang is, naar Israëlisch voorbeeld teneinde zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen in te enten.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord