Spaans koningspaar wacht op coronatest Leonor

Vorsten

12-09-2020 13:55:49

Het Spaanse koningspaar hoopt komende week zijn agenda te kunnen volgen, maar met inachtneming van de coronaregels. Oudste dochter prinses Leonor moet in elk geval thuisblijven omdat een klasgenootje positief heeft getest voor het coronavirus. Dat meisje was besmet door haar vader, zo meldden Spaanse media.

Prinses Leonor (14) moet zelf ook worden getest. Ook als ze niet besmet blijkt, moet ze net als de andere leerlingen in haar klas van het college Santa Maria de los Rosales thuisblijven en de lessen online volgen. De quarantaine van veertien dagen kan worden bekort tot tien dagen wanneer Leonor een tweede keer negatief test.

Koning Felipe en koningin Letizia, alsmede Leonors zusje Sofia, moeten wachten op de testuitslag van Leonor. Als die negatief is mogen ze zelf weer de deur uit. Ze zijn namelijk niet in contact geweest met de besmette leerling. Felipe bracht zijn dochter woensdag op de eerste schooldag naar school en Letizia deed dat vrijdag, toen ook voor Sofia het schooljaar begon. Maar zowel koning als koningin bleef, zoals voorgeschreven door de school, in de auto.

In Spanje is de regel dat wanneer iemand positief test, al zijn naaste contacten ook getest moeten worden. In het geval van een schoolklas is dat de ‘bubbelgroep’, en meer algemeen iedereen die meer dan tien minuten binnen een straal van 1,5 meter is geweest.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord