Spaans koninklijk gezin bezoekt natuurpark op Mallorca

Vorsten

04-08-2021 21:11:50

Koning Felipe, koningin Letizia en hun twee dochters Leonor en Sofía hebben hun vakantie op Mallorca aangegrepen om een bezoek te brengen aan het natuurpark Serra de Tramuntana. Het gezin reisde af naar het dorpje Lluc waar ze onder meer een rondleiding kregen door een informatiecentrum.

Serra de Tramuntana is een 90 kilometer lange bergketen langs de noordwestkust van het Spaanse eiland. In 2011 werd het gebied opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Lluc wordt beschouwd als het centrum van het park. In het plaatsje starten vele excursies en zijn ook hostels en campings te vinden.

Felipe, Letizia en hun dochters werden bij het informatiecentrum opgewacht door de lokale bevolking. Ook was er een kort fotomoment voor de toegestroomde pers.

Het koninklijke gezin is naar verwachting ruim een week op Mallorca. Felipe doet, naast enkele verplichtingen, traditiegetrouw mee met de Koningscup, een zeilcompetitie die maandag van start ging.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.