Spaans koninklijk gezin bezoekt socio-educatief centrum

Vorsten

2020-08-11 17:53:30

Koning Felipe en koningin Letizia hebben hun dochters Leonor en Sofia ook dinsdag mee op sleeptouw genomen op Mallorca. Het Spaans koninklijk gezin ging langs bij het socio-educatief centrum Naüm in de hoofdstad Palma.

Het centrum zet zich in voor jongeren uit probleemwijken en helpt ze onder meer op sociaal vlak en bereidt ze voor op de arbeidsmarkt. Dat doen ze met met lessen en met talloze activiteiten, zo leerden Felipe en zijn gezin.

Het koninklijke viertal, dat werd vergezeld door onder anderen de president van de Balearen en verschillende ministers, kreeg een rondleiding van de directeuren door de klaslokalen en faciliteiten. Zo zagen ze ook de loodgieterswerkplaats, waar jongeren aan het werk waren. Na de toer door het centrum werden Felipe, Letizia, Leonor en Sofia begroet door sponsoren, medewerkers en jongeren.

Het gezin kwam vrijdag aan op het vakantie-eiland. Van uitgebreid vakantie vieren, is geen sprake. De koning, zijn vrouw en dochters hebben ook de komende dagen nog meerdere afspraken.


Meer Spanje