Spaans koninklijk gezin bij herdenking corona-slachtoffers

Vorsten

15-07-2020 11:12:34

Koning Felipe is donderdagmorgen met zijn hele gezin aanwezig bij de nationale herdenking van de 28.400 Spaanse slachtoffers van het coronavirus. De plechtigheid wordt gehouden op het Plaza de la Armería, het voorplein van het Koninklijk Paleis in Madrid, en begint vanwege het warme weer al om 09.00 uur.

Koning Felipe, koningin Letizia en hun dochters Leonor en Sofia nemen onder de 500 genodigden een ereplaats in, zo liet het regeringskantoor weten. De koning zal aan het slot van de een half uur durende ceremonie ook een korte toespraak houden. De enige andere sprekers zijn de broer van een aan corona overleden journalist uit Madrid en een verpleegster uit Barcelona. Zij voeren het woord namens de slachtoffers en de hulpverleners.

Onder de aanwezigen zijn familieleden van slachtoffers en verder veel Spaanse autoriteiten, onder wie de presidenten van de autonome regio’s en autonome steden. Ook vertegenwoordigers van de wereldgezondheidsorganisatie WHO, de EU, de NAVO en de Verenigde Naties zijn gevraagd voor de plechtigheid.

Vorige week werd op enkele meters afstand van het plein al een religieuze herdenking gehouden, in de Madrileense kathedraal Almudaina die op de plaza en het Koninklijk Paleis uitkijkt. Ook daar was het koninklijk gezin bij aanwezig.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.