Spaans koninklijk gezin op Mallorca

Vorsten

2018-07-28 17:40:00

Koning Felipe en koningin Letizia zijn zaterdagmiddag samen met hun dochters aangekomen bij Son Vent, hun vakantiewoning naast het paleis Marivent op het Middellandse Zee-eiland Mallorca. Dat meldden Spaanse media, die de koninklijke familie opwachtten. Volgens diezelfde media wordt zondag de jaarlijkse fotosessie gehouden.

Koning Felipe heeft maandagochtend een aantal afspraken met lokale bestuurders van de Balearen, Palma en Mallorca. Hij kan daarnaast desgewenst volop deelnemen aan de strijd om de Koningscup zeilen. Dit jaar doet de zeilgekke koning dat in een uit Finland gehaalde en gehuurde nieuwe zeilboot ‘Aifos’, zoals zijn zeilboten traditiegetrouw heten. Op welke dagen Felipe het water op gaat, wordt echter nooit vantevoren bekend gemaakt.

Van de koninklijke familie ontbreekt koning-emeritus Juan Carlos tot zijn eigen spijt op Mallorca. Hij was vast van plan na een afwezigheid van negen jaar weer deel te nemen aan de door hem zelf beroemd geworden Koningscup, maar zijn artsen hebben dat op het laatste moment afgeraden. Ook de in ongenade gevallen prinses Cristina, die haar man Iñaki sinds juni in de gevangenis van Brieva weet, is maar haar kinderen niet in Palma. Spaanse media hebben haar gespot in de Amerikaanse staat Minnesota, bij de zus van haar man.


Meer Spanje

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!