Spaanse koning Felipe bij inauguratie president Bolivia

Vorsten

08-11-2020 10:54:55

De Spaanse koning Felipe is zaterdag aangekomen in La Paz, waar hij zondag de inauguratie bijwoont van de nieuwe president Luis Arce van Bolivia. Op het vliegveld werd de koning met een traditionele ceremonie verwelkomd. Het is voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis dat Felipe een buitenlandse reis maakt.

Het is ook pas de vierde keer dat Felipe als koning aanwezig is bij de installatie van een Latijns-Amerikaans staatshoofd. Eerder dit jaar reisde hij daarvoor naar Uruguay en daarvoor was hij in Mexico (2018) en Panama (2019). Als troonopvolger woonde Felipe tussen 1996 en 2014 maar liefst 69 van die plechtigheden bij, als vertegenwoordiger van zijn vader koning Juan Carlos.

Na de troonswisseling in 2014 wisselden vader en zoon ook van rol wat betreft aanwezigheid bij presidentiële installaties. Felipe bleef voortaan thuis en Juan Carlos ging op reis, maar dat hield niet lang stand en nadat de koning-emeritus in opspraak raakte en bovendien definitief met pensioen ging, is Felipe weer zelf in het vliegtuig gestapt.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.