Spaanse koning Felipe heropent grens voor toeristen

Vorsten

01-07-2020 13:22:22

De Spaanse koning Felipe heeft woensdag met eigen ogen gezien hoe de grens tussen Spanje en Portugal officieel werd heropend voor reizigers. Die was drie maanden afgesloten om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Samen met de premiers van beide landen en de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa verklaarde hij, net als de anderen voorzien van mondkapje, de grens voor geopend. Tijdens de korte ceremonie in de stad Badajoz werd daarna door een klein orkest de volksliederen van Spanje en Portugal gespeeld.

Eerder op de dag twitterde de Portugese premier Antonio Costa al het belang van open grenzen. “Onze gedeelde welvaart en gemeenschappelijke doel binnen Europa hangen af van het feit of deze grens open is. De pandemie bood ons een nieuwe visie op het verleden waar we niet op terug willen komen: een continent met gesloten grenzen”, schreef hij.

Alle andere reisbeperkingen binnen de Europese Unie zijn vorige week al opgeheven.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.