Spaanse koningin Letizia praat over rol van journalistiek

Vorsten

07-10-2021 21:44:01

De Spaanse koningin Letizia heeft het laatste deel van de Internationale Conferentie over Taal en Journalistiek in San Millán de la Cogolla bijgewoond. De vrouw van koning Felipe, die jaren geleden zelf als journaliste werkte, kreeg daarbij gezelschap van de minister van Wetenschap en Innovatie Diana Morant Ripoll.

Het congres had dit jaar de titel ‘Wetenschappelijke hoaxes: journalistiek en taal als verdedigingswapens’. Letizia nam deel aan een sessie over nieuwsvorming rondom het coronavirus: Covid, verspreiding en wetenschappelijke journalistiek: de uitdagingen van de pandemie. Zowel mensen uit de gezondheidszorg als wetenschappers gingen met elkaar in discussie over het onderwerp.

Volgens de koningin gaf het congres stof tot nadenken over de rol die de journalistiek speelt in de samenleving, maar ook over de manier van communiceren naar het publiek evolueert.

Het thema journalistiek gaat Letizia aan het hart. De koningin werkte lange tijd als journaliste voor kranten, radio en tv. Ze kreeg bekendheid door het verslag dat ze in 2003 voor de Spaanse publieke omroep deed van de Amerikaanse invasie in Irak. Vlak daarna werd bekend dat ze was verloofd met de toenmalige kroonprins Felipe en presenteerde ze haar laatste journaal.


Meer Spanje