Spaanse koningin Sofia weer alleen op Mallorca

Vorsten

19-08-2020 14:24:28

Koningin Sofia heeft het rijk weer alleen in het koninklijk vakantieverblijf Marivent op Mallorca. Haar zoon koning Felipe en zijn gezin zijn dinsdag teruggevlogen naar Madrid, waar ze de rest van de zomervakantie thuis zullen doorbrengen. Vanwege de coronacrisis is er geen buitenlandse reis en was het verblijf de afgelopen dagen op Mallorca ook meer werk dan ontspanning.

Voor koning Felipe was er geen kans om zijn zeilkunsten te vertonen in de jaarlijkse strijd om de Koningscup. Die werd vanwege de coronapandemie van de kalender afgevoerd. De gebruikelijke fotosessie ging niet door en ook werd het gezin niet buiten paleis Marivent gezien voor een etentje in een lokaal restaurant of een bezoek aan de markt, zoals in voorgaande jaren wel het geval was. Wel ging het koningspaar op werkbezoek naar Menorca en Ibiza. Tot chagrijn van de Spaanse media liet ook koningin Sofia zich niet zien en ging ze er ook niet op uit met haar kleindochters Leonor en Sofia.

Spaanse media vragen zich af wat Sofia (81) de komende weken voor heeft. Volgens de plaatselijke krant is ze van plan tot eind augustus op Mallorca te blijven, waar ze zoals altijd wel gezelschap heeft van haar zus de Griekse prinses Irene. Of andere familieleden op bezoek komen, is niet bekend. Nu Felipe is vertrokken, is in theorie de weg vrij voor zijn zussen Elena en Cristina, dan wel voor hun kinderen om bij koningin Sofia te komen logeren.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.