Spaanse premier kent verblijfplaats Juan Carlos niet

Vorsten

12-08-2020 20:09:47

De Spaanse premier Pedro Sánchez houdt vol dat hij niet weet waar de vorige week maandag plotseling uit Spanje vertrokken koning-emeritus Juan Carlos zich bevind. Sánchez had dat al eerder gezegd en herhaalde dat woensdag na een ontmoeting met koning Felipe in het Marivent-paleis bij Palma op het eiland Mallorca.

De premier legde aan de wachtende media nog eens uit dat hij het ook helemaal niet hoeft te weten want regering en Koninklijk Huis hebben elk hun eigen verantwoordelijkheden. Juan Carlos is in zijn opinie een zaak van het koningshuis. Het is aan het Casa del Rey of aan de koning-emeritus zelf om te zeggen waar hij verblijft, aldus Sánchez. Vorige week werd bericht dat Juan Carlos in Abu Dhabi is, maar sluitend bewijs daarvoor is niet geleverd en het paleis wimpelt alle vragen af door te zeggen dat het een privékwestie is.

De premier probeerde de vragen een andere kant op te krijgen door te zeggen dat hij een regulier onderhoud had met Felipe en dat ze hadden gesproken over de zware problemen die worden veroorzaakt door de coronapandemie.

Koning Felipe die voor een tiendaags verblijf met zijn gezin op Mallorca is, belde woensdagavond nog met de Libanese president Michel Aoun over de situatie in dat land na de verwoestende explosie van vorige week in de haven van Beiroet.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.