Spaanse premier noemt beschuldigingen Juan Carlos ‘verontrustend’

Vorsten

08-07-2020 20:08:39

De Spaanse premier Pedro Sánchez noemt de beschuldigingen van corruptie aan het adres van koning-emeritus Juan Carlos “verontrustend”. Dat zei hij woensdag tijdens een persconferentie.

Begin juni werd bekend dat het Spaanse hooggerechtshof een onderzoek is gestart naar de bemoeienis van Juan Carlos bij de verkoop van contracten voor de aanleg van de ‘hogesnelheidstrein van de woestijn’ in Saudi-Arabië. De advocaat van Juan Carlos heeft meerdere malen gezegd niet te willen reageren op de beschuldigingen.

De afgelopen weken hebben diverse Spaanse media details naar buiten gebracht over de deal waar de vader van koning Felipe mogelijk bij betrokken zou zijn geweest. “Het zijn zorgwekkende beschuldigingen die iedereen verontrusten, ook mijzelf”, zei Sánchez woensdag.

Volgens de premier zijn er momenteel drie dingen van belang omtrent de berichtgeving over de zaak. Zo bekijken sommige media de zaak maar van één kant zonder wederhoor te plegen. Daarnaast zegt hij dat justitie zijn werk doet en is hij blij dat het koningshuis zelf afstand heeft genomen van de zaak zodat het onderzoek onafhankelijk kan verlopen.

Meer Spanje