Premier bezoekt Felipe tijdens vakantie

Vorsten

08-08-2014 15:57:00

PALMA – Koning Felipe van Spanje heeft vrijdag in het Palacio de Marivent in Palma de Mallorca bezoek gehad van premier Mariano Rajoy. Ze hebben de lopende regeringszaken doorgenomen, zoals de premiers van bijvoorbeeld Nederland en Groot-Brittannië dat doorgaans ook wekelijks doen met het staatshoofd.

In Spanje is het traditie dat de premier de koning ook tijdens diens vakantie bezoekt. Koning Juan Carlos verbleef in vroeger jaren enkele weken op Mallorca en de premier kwam dan minstens twee keer langs. Juan Carlos was de laatste jaren minder lang in Palma, waardoor de premier ook minder vaak hoefde te komen.

Felipe verblijft sinds dinsdag op het vakantie-eiland, waar zijn moeder koningin Sofia al eerder neerstreek. Van tevoren is gezegd dat Felipe maar enkele dagen zou blijven, maar in die tijd heeft hij zich wel gehouden aan de door zijn vader ingestelde gebruiken zoals het ontvangen van de plaatselijke autoriteiten, een ontmoeting met een vertegenwoordiging van de bevolking en de audiëntie met de premier.

Voor Felipes eigen gebruikelijke vakantie-activiteit, deelname aan de zeilwedstrijden om de Koningscup, blijft maar één dag over. Zaterdag reikt Felipe de beker uit, waarna de verwachting is dat hij met zijn gezin Mallorca weer verlaat.

Meer Spanje