Spaanse prinses Cristina met kinderen in Frankrijk

Vorsten

10-08-2020 20:49:54

De Spaanse prinses Cristina geniet met haar vier kinderen van een familievakantie in de Zuid-Franse badplaats Bidart. Dat ligt ten zuiden van Biarritz, niet ver van de Spaanse grens en San Sebastian. De Infanta, de jongste zus van koning Felipe, werd daar door Spaanse media gefotografeerd tijdens een wandeling op straat.

In het verleden zou Cristina met haar zoons Juan (20), Pablo (19) en Miguel (18) en dochter Irene (15) naar Mallorca zijn gegaan, het traditionele vakantieoord van de koninklijke familie. Maar sinds Cristina en haar man Iñaki Urdagarin zo’n acht jaar geleden verstrengeld raakten in een corruptie- en fraudeschandaal, was hun aanwezigheid niet langer gewenst. De kinderen mochten overigens nog wel komen en zo verbleven Miguel en Irene vorig jaar enige tijd bij hun oma koningin Sofia in paleis Marivent.

Cristina en Iñaki verzetten hun koers naar Bidart, waar Iñaki al jaren in de zomer een groot huis huurt om de zomermaanden door te brengen. Cristina heeft die traditie voortgezet ook nu haar man sinds 2018 voor zijn misdrijven in de gevangenis van Brieva zit. De verwachting is dat hij later deze maand een paar dagen verlof krijgt om zijn familie te ontmoeten. Maar dat moet dan wel in de ouderlijke woning in Vitoria, in Baskenland, want als gevangene mag Iñaki niet de grens over.

Op Mallorca zijn op dit moment wel koningin Sofia, prinses Elena en het koninklijk gezin. Cristina wordt er ook na het vertrek van koning Felipe niet verwacht.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.