Spaanse royals bellen over openbaar vervoer in de coronacrisis

Vorsten

2020-05-05 14:20:52

De Spaanse royals hebben dinsdag weer met verschillende organisaties in het land gebeld over hoe zij de coronacrisis doorstaan. Dat maakte het Spaanse koningshuis bekend via Twitter.

Felipe en Letizia voerden gezamenlijk een gesprek met de EMT, die het openbaar vervoer in Madrid regelt. De koning en koningin spraken hun dank en steun uit voor de inzet van alle werknemers. Ook werden ze bijgepraat over maatregelen tijdens de crisis. Zo werd tijdens het gesprek benadrukt dat het uiterste wordt gedaan om de veiligheid van werknemers en reizigers te garanderen.

Daarnaast belde de koning met de Cercle d’Economia, een burgervereniging in Barcelona. De president van de Cercle vertelde Felipe over hun initiatieven tijdens de coronacrisis. Zo zet de organisatie zich in om projecten te steunen die beademingsapparaten produceren, en steunden ze de campagne van het Rode Kruis.

Letizia belde met BBVA Microfinance Foundation. Met die organisatie praatte zij over de huidige situatie in Latijns-Amerika en de maatregelen die de organisatie heeft genomen om de impact van de coronacrisis op ondernemers te verlichten.


Meer Spanje