Spaanse royals ontmoeten vluchtelingen uit Oekraïne

Vorsten

16-04-2022 22:42:03

De Spaanse koninklijke familie heeft zaterdag een kijkje genomen bij het centrum voor Oekraïense vluchtelingen in Pozuelo de Alarcón (CREADE). Naast koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia waren ook hun dochters prinses Leonor en prinses Sofia meegekomen naar de opvanglocatie in Madrid.

Tijdens hun bezoek werden de royals vergezeld door de minister van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie en de staatssecretaris voor Migratie. Ze spraken eerst met de directeur van het centrum en een aantal mensen die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken. Na die gesprekken bezocht het gezelschap de diverse afdelingen van het centrum, zoals een klaslokaal, een ruimte waar Oekraïners die zorg nodig hebben worden gehuisvest en een speelgoedruimte voor kinderen. Ook namen ze een kijkje bij een speciale foodtruck van de ngo World Central Kitchen die op het terrein aanwezig is.

Het koningspaar en de prinsessen namen uitgebreid de tijd om met de vluchtelingen te praten over hun ervaringen. Naast het centrum van Pozuelo de Alarcón hebben Barcelona, ​​​​Alicante en Malaga ook een opvangcentrum waar vluchtelingen terechtkunnen. Volgens de Spaanse regering zouden al bijna 50.000 Oekraïners via de centra zijn geholpen.


Meer Spanje

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel