Valencia geeft Grootkruis aan koning Felipe

Vorsten

2015-02-28 11:42:00

VALENCIA – De Spaanse koning Felipe heeft de hoogste onderscheiding gekregen die de Generalitat, de regering van de autonome regio Valencia kan uitreiken. Felipe kreeg het Grootkruis in de Orde van Jacobus I, de Veroveraar (Gran Cruz de la Orden de Jaume I El Conqueridor).

Het in 2008 ingestelde ereteken is vernoemd naar de koning van Aragon die in de 13e eeuw onder meer de Baleraren, Barcelona en Valencia onder zijn bewind verenigde. De koning heet Jaume in het Valenciaans, een variant van het Catalaans, en Jaime in het Spaans.

Felipe toonde zich in zijn aanvaardingstoespraak bijzonder vereerd met het Grootkruis. Hij prees de Valencianen voor hun bijdrage aan het welzijn van heel Spanje en noemde hen ,,ondernemende, dynamische mensen”. Valencia vertegenwoordigt volgens hem veel van de waarden waar Spanje voor staat, zoals vitaliteit, geldingsdrang en moed.

Vrijdaggavond was Felipe in het Congrespaleis van Valencia voor de afsluiting van het vierjaarlijkse Congres van de coöperaties uit de voedingsindustrie.


Meer Spanje

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt