Vlaamse wil Juan Carlos opnieuw voor rechter slepen

Vorsten

2020-10-12 11:50:46

De Vlaamse Ingrid Sartiau, die al jaren claimt de buitenechtelijke dochter van de Spaanse koning Juan Carlos te zijn, wil hem opnieuw voor de rechter slepen. De vrouw zegt nu bewijs te hebben dat de koning-emeritus haar biologische vader is, schrijft de krant La Meuse.

De 54-jarige Sartiau strijdt al jaren om erkenning maar in 2015 wees het hooggerechtshof in Madrid haar eis om een vaderschapstest af. Er was onvoldoende bewijs, zo werd destijds geoordeeld.

Gesterkt door het succes van haar landgenote Delphine, die zichzelf sinds begin deze maand prinses van België mag noemen na een jarenlange strijd met koning Albert, wil Sartiau nu een nieuwe poging wagen. De Gentse is naar eigen zeggen in het bezit van een brief die aantoont dat Juan Carlos haar vader is.

De moeder van Sartiou zou in 1965 een affaire met Juan Carlos hebben gehad in het Spaanse Marbello. Hij was toen nog prins. Eerder stelde Sartiau dat ze geen geld of titel hoeft, maar dat ze alleen duidelijkheid wil.

De gepensioneerde Juan Carlos verblijft sinds begin augustus in het buitenland om zijn zoon koning Felipe wat lucht te geven omdat Juan Carlos bijna dagelijks negatief in het nieuws kwam wegens vermeende omkoping en corruptie. In Zwitserland en bij het Spaanse Hooggerechtshof lopen onderzoeken naar de geldstromen rond de koning-emeritus, maar hij is niet in staat van beschuldiging gesteld en wordt ook niet als verdachte aangemerkt.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig