Koningin Sofía heeft vliegtuigpech

Vorsten

2014-03-22 12:08:00

MADRID – Het Spaanse koningshuis heeft het weer niet getroffen. Ditmaal heeft koningin Sofía te maken gehad met vliegtuigpech. Na een bezoek aan Midden-Amerika wilde de vorstin met het toestel van de Spaanse Luchtmacht vrijdag terugvliegen van Guatemala naar Spanje.

Het vliegtuig maakte een geplande tussenlanding op de Dominicaanse Republiek. Toen het toestel weer wilde opstijgen voor het tweede deel van de reis, moest de Airbus A310 de start afbreken wegens technische problemen. Dat berichten lokale media, aldus persbureau DPA. De 75-jarige vorstin moest op het vliegveld van Santo Domingo vervolgens ongeveer twee uur wachten tot het toestel gerepareerd was.

Het is het derde vliegtuigprobleem voor de Spaanse koninklijke familie in ruim vier maanden tijd. In november kon prins Felipe niet naar Brazilië vliegen omdat de Airbus een mankement had. Dat was wel een ander toestel dan waarin de koningin vrijdag vloog. Ook in januari kon troonopvolger Felipe niet vliegen met een Airbus vanwege problemen.


Meer Spanje

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt