Special Olympic European Summer Games geopend

Vorsten

2014-09-14 08:29:00

BRUSSEL – In tien sporten beginnen zondag de competities van de Special Olympic European Summer Games. Koningin Mathilde van België opende dit sportevenement zaterdagmiddag tijdens een feeërieke openingsceremonie in aanwezigheid van groothertog Henri van Luxemburg, Europees president Herman Van Rompuy en voormalig IOC-voorzitter Jacques Rogge. Aan het evenement doen 2000 atleten uit 58 landen mee.

Het is de eerste maal dat België de Europese variant van de Olympische Zomerspelen voor mensen met een verstandelijke beperking mag organiseren. “Daar zijn we meer dan trots op”, zei premier Elio Di Rupo. “Trots ook dat 7.000 Belgen zich als vrijwilliger hebben opgegeven om dit mee te helpen organiseren. België is een land waar de zwaksten helpen geen ijdel woord is en ik ben er zeker van dat deze Spelen de manier waarop we denken over mensen met een verstandelijke beperking, zal veranderen”, citeert persbureau Belga de scheidend premier.

Voorafgaand aan de opening ontmoette de Belgische koningin Mathilde atleten en vrijwilligers.

De Special Olympics European Summer Games duren nog tot en met zaterdag 20 september. Prinses Astrid van België zal aanwezig zijn tijdens de slotceremonie.


Meer Vorstenhuizen