Speciale dvd over jarige keizerin Michiko

Vorsten

2014-10-26 15:47:00

TOKIO – De Keizerlijke Hofhouding die het dagelijkse leven van de Japanse keizerlijke familie bestuurt, heeft een dvd uitgebracht ter gelegenheid van de 80e verjaardag vorige week maandag van keizerin Michiko.

Vorig jaar was ook al een speciale dvd gemaakt voor de 80e verjaardag van de keizer. De dvd, die Engelstalige ondertiteling geeft bij het Japanse commentaar bij filmbeelden van de keizerin, is onder meer te verkrijgen in de cadeauwinkel in de Oosttuin van het Keizerlijk Paleis.

Michiko Shoda was in 1959 het eerste burgermeisje dat introuwde in de keizerlijke familie, zeer tot ongenoegen van haar schoonmoeder keizerin Nagako. Ze had het moeilijk om zich aan te passen in het keurslijf van het door een streng protocol bepaalde hofleven, een probleem waarmee vele jaren later ook haar eigen schoondochter kroonprinses Masako mee te kampen kreeg.

Keizerin Michiko heeft bij herhaling gezegd dat het aan haar man Akihito te danken is dat ze zo ver is gekomen en dat ze haar taken als moeder van een gezin met drie kinderen én haar plichten als lid van de keizerlijke familie al die jaren heeft kunnen vervullen. Ook bij haar 80e verjaardag prees ze de keizer, die haar een leven lang goed heeft geleid.


Meer Vorstenhuizen