Staatshoofden bijeen in stadhuis Maastricht

Vorsten

30-08-2014 13:51:00

MAASTRICHT – In het historische stadhuis van Maastricht luisterden de staatshoofden van Nederland, Luxemburg, België en Duitsland zaterdagmiddag aandachtig naar de toespraken van voorzitter Ank Bijleveld van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk en burgemeester Onno Hoes van Maastricht.

Koning Willem-Alexander, de Belgische koning Filip, groothertog Henri van Luxemburg en de Duitse bondspresident Joachim Gauck werden in het stadhuis ontvangen kort na hun aankomst op de Markt. Daarna genoten ze vanaf een tribune van het grenzeloze muziek- en kunstmodespektakel Hello World!

Bijleveld riep in het raadhuis in herinnering dat 200 jaar geleden tijdens het Congres van Wenen, waar na de val van Napoleon de nieuwe grenzen van Europa werden getrokken, ook volop werd gezongen en gedanst. ”Dat gaan we nu weer doen. We brengen een groet aan de wereld. Hello World, Nederland is jarig”, zei Bijleveld.

Op de Markt in Maastricht, volgens Bijleveld de grootste internationale stad van Nederland, waren duizenden bezoekers om het festijn mee te maken. Ook de belangstelling van de internationale media was met 85 persploegen groot.

Meer Vorstenhuizen