Strijd vaderschap koning Albert voortgezet

Vorsten

2014-10-02 07:38:00

BRUSSEL – De advocaten van de Belgische koning Albert proberen te voorkomen dat de rechter zich buigt over de vraag of de teruggetreden vorst DNA moet afstaan om aan te tonen dat hij wel of niet de vader is van Delphine Boël. Ze doen dat door er donderdag bij de rechtbank op te wijzen dat Delphine te laat is met haar verzoek.

Volgens het Belgisch recht kan een volwassen zoon of dochter het vaderschap namelijk alleen aanvechten binnen een jaar nadat hij of zij ontdekt heeft dat de juridische vader niet de biologische is. De advocaten van koning Albert menen, zo meldt Het Nieuwsblad, dat die termijn is verstreken. Delphine (46) heeft al op haar 17e van het mogelijke vaderschap van Albert gehoord en had toen actie moeten ondernemen, vinden zij.

De advocaten van Delphine zien dat uiteraard anders. Zij kende de waarheid pas toen DNA-onderzoek vorig jaar oktober aantoonde dat haar wettige vader Jacques Boël niet haar echte vader was. Delphine moet nu eerst zijn vaderschap aanvechten voordat ze om vaststelling van het vaderschap van Albert kan vragen.

De steenrijke Jacques Boël, die Delphine volgens Het Nieuwsblad maar al te graag als erfgename kwijtraakt, werkt mee aan de procedures, de koning niet. De rechtbank in Brussel hoort donderdag alle argumenten aan alvorens later dit jaar te beslissen of Albert eventueel DNA moet afstaan.


Meer Vorstenhuizen