Tachtigste verjaardag koning Albert gevierd

Vorsten

07-06-2014 15:58:00

BRUSSEL – De Belgische koninklijke familie, met uitzondering van koningin Fabiola, heeft zaterdag in het BELvue-museum in Brussel de 80ste verjaardag van koning Albert gevierd. Ter gelegenheid van zijn verjaardag werd in het museum een nieuwe tentoonstelling geopend over de regeringsjaren van Albert.

Koning Albert, koningin Paola, koning Filip, koningin Mathilde, prinses Claire en haar echtgenoot prins Lorenz, prins Laurent en prinses Claire kwamen samen aan, vergezeld door alle kleinkinderen van Albert. Prins Amedeo, de oudste zoon van prinses Claire en prins Lorenz, verscheen met zijn kersverse verloofde, Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein, meldt persbureau Belga.

De koninklijke familie bezocht de nieuwe tentoonstelling over koning Albert, die bestaat uit twee toonkasten. De ene opstelling bestaat uit drie aanraakschermen waarop de bezoeker foto’s en filmfragmenten kan bekijken die betrekking hebben op de economische missies van prins Albert, de grote en symbolische momenten van zijn regeerperiode en zijn gezinsleven. Een aantal voorwerpen zoals een borstbeeld van de prins als kind, zijn fototoestel en zijn aktetas zijn ook te zien. Een andere kast bevat een staatsieportret en een van Alberts uniformen.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord