Aziatische vorsten uiten beste wensen voor bevolking

Vorsten

01-01-2020 17:26:27

De Thaise koning Vajiralongkorn heeft de bevolking opdragen te leren van fouten. Dat deed de vorst in zijn nieuwjaarstoespraak die hij uitsprak vanuit de Ampron Sathan-troonzaal in het koninklijk paleis in Bangkok.

“Bij het uitvoeren van werkzaamheden zijn fouten vaak onvermijdelijk. Men moet echter van die fouten leren en ze gebruiken als lessen voor zichzelf, anderen en de samenleving om het werkproces te verbeteren”, zei de koning. “De ervaringen, kennis en vaardigheden die uit deze lessen zijn opgedaan, helpen je om jezelf te beheersen en voorkomen dat fouten worden herhaald, wat resulteert in een mooie toekomst en echte voorspoed.”

De koning, die volgens berichten van buitenlandse media de jaarwisseling doorbracht in Zwitserland, wenste dat Boeddha en “alle heilige dingen die u respecteert, evenals de deugden van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote, uw families beschermen en u zegenen met een goede gezondheid en geluk gedurende het hele jaar 2020 en voor altijd”.

Harmonie

Ook andere Aziatische vorsten spraken hun bevolking toe ter gelegenheid van de jaarwisseling. Koning Abdullah van Maleisië riep de Maleisiërs op een sterkere eenheid en samenwerking te smeden om te genieten van voortdurende harmonie en voorspoed met behoud van de soevereiniteit van het land in 2020.

Sultan Hassanal Bolkiah van Brunei onderstreepte in zijn toespraak het belang van vrede en welvaart voor de ontwikkeling van zijn land. Zonder vrede en veiligheid wordt die ontwikkeling belemmerd, aldus de sultan, die ook maatregelen aankondigde om de werkloosheidsproblemen efficiënt, transparant en effectief aan te pakken.

Meer Thailand