Duitse minister waarschuwt Thaise koning

Vorsten

26-10-2020 13:23:15

Als koning Vajiralongkorn met Thaise politiek de wet overtreedt in Duitsland, zullen er onmiddellijk gevolgen zijn. Daarvoor waarschuwde Heiko Maas, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, maandag tijdens een persconferentie.

Volgens Maas wordt niet alleen in de afgelopen weken goed gelet op de in Beieren wonende Vajiralongkorn, maar gebeurde dat al “geregeld”. “Als er dingen zijn die wij als illegaal beschouwen, heeft dat onmiddellijke gevolgen”, aldus de minister.

Begin deze maand zei Maas al dat Vajiralongkorn niet vanuit Duitsland zijn koninklijke plichten kan uitvoeren. “We hebben het duidelijk gemaakt dat politiek met betrekking tot Thailand niet vanaf Duitse bodem mag worden gevoerd”, zei Maas toen over de koning. “Als er gasten in ons land zijn die staatszaken vanaf ons grondgebied regelen dan willen we dat altijd tegengaan.”

In Thailand wordt al maanden geprotesteerd tegen de regering en de macht van de koning. Demonstranten zijn maandag van plan om naar de Duitse ambassade te marcheren om daar de legale status van de koning in Duitsland in twijfel te trekken.


Meer Thailand

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord