Ex-gedetineerde koninklijke bijvrouw in gevangeniscommissie

Vorsten

11-01-2021 21:06:14

De Thaise koning Vajiralongkorn heeft kennelijk geleerd van zijn recente bezoek aan de Lat Yao-vrouwengevangenis. Hij heeft namelijk besloten een commissie op te richten die moet gaan zorgen voor fatsoenlijke medische voorzieningen voor gevangenen. De koning wordt zelf voorzitter zo liet het paleis maandag weten en zijn bijvrouw Sineenat (35) wordt vicevoorzitter.

Daarmee heeft de eigenzinnige koning in elk geval een ervaringsdeskundige binnengehaald. Sineenat was verpleegster en zat nog maar enkele maanden geleden zelf opgesloten in Lat Yao omdat ze het misnoegen van de koning op haar hals had gehaald. Vajiralongkorn (68) zette haar in oktober 2019 publiekelijk aan de kant om afgelopen zomer te verklaren dat alles ‘vergeten en vergeven’ was en dat Sineenat weer welkom was als ‘noble consort’.

Dit weekeinde nog verraste de koning door met Sineenat in een documentaire te verschijnen terwijl beiden vrijwilligerswerk doen in Lat Yao, onderdeel van de Klong Prem centrale gevangenis in Bangkok. De instelling van een commissie die zich met het gevangeniswezen bezighoudt, met daarin een voorname rol voor Sineenat is daar mogelijk het opmerkelijke uitvloeisel van.














Meer Thailand

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord