Geslaagde operatie voor Thaise prinses Sirindhorn

Vorsten

22-01-2021 13:29:51

De Thaise prinses Sirindhorn heeft een succesvolle operatie ondergaan aan haar enkels en moet de komende weken herstellen van de ingreep. Dat heeft het Thaise hof vrijdag laten weten. Sirindhorn raakte op 11 januari onder onduidelijke omstandigheden aan beide enkels gewond en is dinsdag in het Chulalongkorn-ziekenhuis opgenomen waar ze woensdag is geopereerd. Volgens de mededeling van het paleis maakt Sirindhorn (65) het goed.

Volgens de officiële lezing is de jongere zus van koning Vajiralongkorn aan beide enkels gewond geraakt bij het joggen of bij een ochtendwandeling. De artsen verwachtten dat ze minstens twee maanden nodig zou hebben voor herstel. Volgens een alternatieve versie van de gebeurtenissen zou de prinses slachtoffer zijn van een woede-uitbarsting van haar broer, die haar op de grond zou hebben gegooid en op haar enkels zijn gaan staan.

Kritische volgers van het Thaise koningshuis hechten geloof aan die laatste mogelijkheid, terwijl trouwe aanhangers van de koning wijzen op de liefde die Vajiralongkorn zou hebben voor ‘al zijn zussen’. Bovendien zou het verwonden van Sirindhorn negatief uitpakken voor zijn eigen wensen om snel weer terug te keren naar Beieren, waar hij de afgelopen jaren heeft gewoond. Vajiralongkorn is pas vorig jaar oktober voor langere tijd teruggekeerd in Thailand.

Volgens waarnemers zijn er grote spanningen binnen de koninklijke familie vanwege het ‘slordige’ privéleven van Vajiralongkorn (68), die naast zijn echtgenote Suthida een bijvrouw heeft genomen en naar verluidt ook haar een hogere positie wil geven. Daarnaast heeft de reeds viermaal getrouwde koning ook weer een nieuwe favoriet die de laatste tijd regelmatig is gesignaleerd bij zijn openbare optredens.

Meer Thailand