Kritiek oudste zus Thaise koning op regering

Vorsten

2020-01-30 16:11:08

De oudste zus van de Thaise koning Vajiralongkorn, Ubolratana, vindt dat de regering te weinig doet om Thaise studenten terug te halen uit het Chinese Wuhan. Dat is het centrum van de uitbraak van het coronavirus. De 64 Thai willen daar zo snel mogelijk weg maar het kabinet zegt geen toestemming te hebben om een vliegtuig te sturen voor een evacuatie.

De hoop is dat dit voor 4 februari lukt, maar dat vindt Ubolratana te lang duren. “Ik weet niet waar de regering op wacht! Ze verhongeren daar!”, aldus de voormalige prinses, die in 1977 haar titels opgaf door haar huwelijk met een Amerikaan. Ze uitte haar ongenoegen op Instagram, haar favoriete communicatiemiddel. Ze liet haar boodschap vergezeld gaan van foto’s waarin ze ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar in traditionele Chinese dracht is gekleed.

Ubolratana vertelde ook dat ze in Bangkok een tempel had bezocht en daar haar mondkapje had afgedaan toen ze dacht dat er op dat moment geen Chinese toeristen waren. “Maar zodra ik weer buiten kwam, heb ik mezelf weer op die manier beschermd.” In Thailand zijn tot nu toe veertien mensen met het virus aangetroffen, waarvan dertien Chinese toeristen.

Ubolratana, die zich graag weer prinses laat noemen, haalde vorig jaar het wereldnieuws door zich kandidaat te stellen voor het premierschap. Een actie die vrijwel meteen werd afgeschoten door haar broer koning Vajiralongkorn.
Meer Thailand