Luchtmacht, politie en burgers zochten vermiste hond prinses

Vorsten

2020-06-22 21:28:36

De vermissing van de lievelingshond van de Thaise prinses Siribhachudabhorn heeft het afgelopen weekend geleid tot een van de grootste speuracties uit de geschiedenis van de noordelijke stad Chiang Mai. Dat blijkt uit verhalen die maandag verschenen in Thaise media. Er werd nog net geen ‘amber alert’ afgegeven maar luchtmacht, politie en tientallen burgers namen deel aan de zoektocht naar ‘Khun Homnuan’.

Het dier ontsnapte zaterdagavond in de trainingsschool voor honden op de luchtmachtbasis van 41st Air Wing aan de aandacht en verdween spoorloos in de nacht. De prinses, een nichtje van koning Vajiralongkorn, was radeloos en reddeloos en kon nauwelijks slapen van angst over het welzijn van haar lievelingsviervoeter. Dat meldde ze althans zelf op Facebook, waar ze de bevolking om hulp vroeg bij het opsporen van ‘Khun Homnuan’.

In Thailand kan een verzoek van een lid van de koninklijke familie eigenlijk beter worden opgevat als een bevel. Personeel van de luchtmachtbasis kamde eerste de omgeving af en ging met een foto van de hond van huis naar huis om mensen te vragen of ze het beest misschien hadden gezien. Ondertussen werden ook camerabeelden bestudeerd die in de voorgaande uren rond de basis waren gemaakt en gingen politie en burgers ook de nabij gelegen berg op om te zoeken.

De hond, die door een gat in de omheining van de basis was verdwenen, werd uiteindelijk gevonden door een verkoper van loterijloten in een tempel, op de berg boven Chiang Mai. De man belde de politie, die meteen kwam kijken en het licht aan een poot gewonde dier kon terugbezorgen bij de dolgelukkige prinses. Die bedankte via een videoboodschap iedereen die aan de speurtocht had deelgenomen. “Ik had niet verwacht dat ik haar terug zou krijgen”, aldus de 37-jarige Siribhachudabhorn. “Ik voelde me vreselijk en was bang dat ik haar voor altijd kwijt was.”


Meer Thailand

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig