Thai herdenken overlijden koning Bhumibol

Vorsten

13-10-2020 13:12:34

Thai waren dinsdag al vroeg op de been om eer te betonen aan de op 13 oktober 2016 overleden koning Bhumibol Adulyadej. Dat gebeurde onder meer bij het Koninklijk Paleis in Bangkok, waar zich lange rijen vormden om te bidden bij het standbeeld van de vereerde vorst dat daar staat opgesteld.

Premier generaal Prayut Chan-o-cha woonde op het naast het paleis gelegen koninklijk veld Sanam Luang, waar kort geleden nog tegen zijn regering werd gedemonstreerd, een offerande bij ter ere van de overleden monarch. Er werden aan 89 boeddhistische monniken aalmoezen gegeven: 89 omdat Bhumibol 89 jaar is geworden.

De premier werd vergezeld door leden van leger en regering. Later dinsdag komt het gezelschap daar weer terug om kaarsen te ontsteken ter nagedachtenis aan de koning die Thailand ruim zeventig jaar regeerde. Ook bij het Siriraj-ziekenhuis waar Bhumibol de laatste jaren van zijn leven woonde en werd verzorgd en waar hij stierf, werd een herdenking gehouden.

De verwachting is dat koning Vajiralongkorn (68) die zijn vader in 2016 opvolgde dinsdag ook aan een aantal plechtigheden zal deelnemen. Zijn dochter prinses Sirivannavari plaatste op sociale media foto’s van zichzelf met haar opa.

Meer Thailand