Thai willen meer weten over verwonding prinses Sirindhorn

Vorsten

12-01-2021 15:43:34

Het Thaise hof heeft de fans van prinses Sirindhorn voor een raadsel gesteld. Het Bureau van de Koninklijke Hofhouding maakte maandag bekend dat de jongere zus van koning Vajiralongkorn eerder op de dag bij haar ochtendoefening lelijk ten val was gekomen en aan beide enkels gewond was geraakt. Op sociale media wordt nu de vraag gesteld wat er precies is gebeurd met Sirindhorn (65).

Er zijn volgens de trouwe volgers van het koningshuis nogal wat ongerijmdheden aan de officiële bekendmaking. Zo werd de prinses, een van de populairste leden van de koninklijke familie, naar het Phramongkutklao-ziekenhuis gebracht en niet zoals gebruikelijk het Chulalongkorn-hospitaal, waar ze vaker is behandeld. Het paleis liet verder weten dat de dokters de prinses hebben geadviseerd om twee maanden rust te nemen voor verdere behandeling.

Dat doet vermoeden dat ze een of twee enkels niet alleen heeft bezeerd, maar wellicht ook gebroken, maar dat werd er niet bij verteld. “Als ze zo’n smak heeft gemaakt, wat was ze dan aan het doen en heeft ze dan geen andere kwetsuren?”, was een vraag die op Facebook in een nieuwsgroep werd opgeroepen. Dat leidde weer tot speculaties. “Is ze soms geduwd?”, vroeg een fan zich wantrouwend af.

Een woordvoerder van het paleis wilde geen nadere toelichting geven. De ongehuwde prinses Sirindhorn werkt in Thailand een geheel eigen programma af, ver weg van haar broer koning Vajiralongkorn, die ze slechts een enkele keer tegenkomt bij bijzondere herdenkingsdagen.

Meer Thailand