Thailand blokkeert Pornhub vanwege video met koning

Vorsten

02-11-2020 20:09:36

Het Thaise ministerie van digitale zaken heeft bevel gegeven om de ook in Thailand populaire site Pornhub te blokkeren. De maatregel is niet ingegeven door bezorgdheid over de publieke zeden maar door een filmpje waarin koning Vajiralongkorn voorkomt. De Thai konden de censuur echter niet waarderen en #pornhub was meteen een van de meest gebruikte ‘hashtags’ op Twitter.

De gewraakte opname kwam aan het licht in 2007 en circuleert sindsdien op internet, maar zorgt nog altijd voor veel gegniffel én overtreding van de wet op majesteitsschennis. Op de beelden is de huidige koning – toen nog kroonprins – te zien op het verjaardagsfeestje van zijn geliefde poedel FoeFoe, die van hem de rang van luchtmaarschalk had gekregen. Vajiralongkorn was echter niet alleen. Ook zijn toenmalige (derde) echtgenote Srirasmi was aanwezig, gekleed in niets meer dan een string.

Dat zorgde voor een bizar contrast met de rond het paar kruipende, volledig in uniform geklede bedienden. Dat Srirasmi over de grond kroop om de hond cake te geven en uit zijn bakje at, zorgde her en der ook voor opgetrokken wenkbrauwen. In Thailand staat de video bekend als de ‘zwembadclip’, omdat de opnamen bij het zwembad zijn gemaakt.

Srirasmi werd in 2014 afgedankt en familieleden van haar werden in de gevangenis gestopt omdat ze misbruik zouden hebben gemaakt van hun associatie met het koningshuis. Haar zoon prins Dipangkorn (15) krijgt ze niet of nauwelijks te zien. Hij woont in Beieren, waar hij ook naar school gaat.


Meer Thailand

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord